Petak, 17 svibnja, 2024

Mihajlica: Ministar policije RS i Vlada da podnesu ostavke

Preporučeno

Član Predsjedništva Saveza za promjene Milanko Mihajlica ocijenio je danas “skandaloznom” činjenicu da su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS učestvovali u oružanoj pljački 600.000KM „Unicredit banke“ iz blindiranog vozila “Sector Security” 22. septrembra prošle godine, ističući da bi zbog ovog trebalo da odgovaraju i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i cijela Vlada RS.

-U svakoj demokratskoj zemlji to bi bilo alarmantno i ne samo resorni ministar nego i vlada bi podnijeli ostavku, rekao je Mihajlica.

Ovakvi skandali u MUP-u RS dešavaju se, tvrdi, već „duži period“.

Podsjeća da su pripadnici policije RS „bili učesnici u trgovini droge i predmet istraga u borbi protiv prostitucije i trgovini ljudima“.

Upravo se čita:  Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

Posebno zabrinjavajućim Mihaljica je ocijenio činjenicu da su neki od šest uhašenih pripadnika Specijalne policije MUPRS-a ranije bili u obezbjeđenju predsjednika i premijerke RS, Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Evidentno je, dodao je Mihaljica na pres-konferenciji u Banjoj Luci, da postoje „organizovane kriminalne grupe koje se bave oružanim pljačkama, trgovinom droge i ljudima i bilo bi logično da resorni ministar Dragan Lukač pa i cijela Vlada podnesu ostavku“.

-Premijerka pokušava da minimizira to što se dogodila nazivajući ovo hapšenje pozivom na informativni razgovor, a ministar policije Dragan Lukač govori da ovo što se dogodilo i ne predstavlja ozbiljan problem, navodi Mihajlica, dodajući da zbog ovog događaja neko od čelnih ljudi MUP-a mora odgovarati.

Upravo se čita:  BiH uzvraća Mađarskoj zbog rezolucije: Konaković povukao prvi potez?

On je postavio pitanje šta se može očekivati od drugih sektora u MUP-u, kada u elitnoj jedinici u koju se ulažu milioni maraka i čiji pripadnici treba da da budu za primjer, „imamo ovakvo stanje“.

Smatra i da je neophodno da se što prije zakaže zasjedanje parlamenta kako bi se razmotrilo stanje u MUP-u, s akcentom na bezbijednost građana RS.

Po posljednjim nezvaničnim informacijama, petorica pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS uhapšena su u noći između srijede i četvrtka zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s oružanom pljačkom blindiranog kombija “Sector securityja” na autoputu Banjaluka-Gradiška, iz kojeg je 22. septembra prošle godine ukradeno 600.000 maraka.

Upravo se čita:  Dodik nakon sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova: Rezolucija će bitno destabilizovati BiH, do mjere potpune paralize odnosa

Mediji u RS su, pozovajući se na nezvanična saznja danas objavili i da je sinoć uhapšen Danijel Kuzmić iz Kotor-Varoši, radnik “Sektor securytija” koji je radio u centrali “UniCredit banke” i za kojeg se sumnjalo da je bio u vezi s pljačkašima, te da im je odao informacije u vezi s kretanjem vozila.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas