Petak, 17 svibnja, 2024

Ivanić: Neću da se takmičim u primitivizmu s Dodikom

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić optužio je danas predsjednik RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da, umjesto da zagovara jedinstvo u RS-u, pravi određeni rijaliti šou i sukobe, u kojem on neće da učestvuje, jer ima mnogo ozbiljnijeg posla s kojim treba da se bavi.

Ivanić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da Dodik nema šta da kaže kuda ide RS, već se služi najgornim mogućim riječnikom, ali da neće da se s njim takmiči u „primitivizmu“, ali će o bitnim pitanjima dati svoje stavove.

Upravo se čita:  “Ovo je početak kraja Milorada Dodika! Ukoliko provede Izborni zakon RS slijedi još jedan postupak i moći će mu zabraniti javne funkcije”

– Neću učestvovati u podjeli srpskog naroda, jer je interes stabilnost i ekonomski napredak, a politika koju vodi Dodik ide prema sukobima – rekao je Ivanić navodeći da želi mir u BiH i dobre odnose zemlje sa susjedima.

Komentarišući učestale Dodikove optužbe prema Savezu za promjene, Ivanić je istakao da „samo nepristojan i nevaspitan čovjek može Srbe dijeliti na dan Božića i Dan RS“.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

Odbacio je Dodikove tvrde da nije reagirao prilikom predlaganje britanske rezolucije o Srebrenici, ističući da je dao ogroman doprinos da se ta rezlucija ne usvoji, jer je svojim pismom koje je uputio evropskim zvaničnicima pokazao da svi o tom pitanju u BiH ne misle isto.

– Interes BiH je da se okrene razvoju, otvaranju novih radnim mjesta, a ne šupljim i beskorisnim svađama i sukobima – naglasio je Ivanić.

Upravo se čita:  Dodik nakon sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova: Rezolucija će bitno destabilizovati BiH, do mjere potpune paralize odnosa

Prvi zadatak je, kaže, aplikacija BiH za članstvo u Evropsku uniju (EU) za koju očekuje da bude predata do kraja ovog mjeseca, a kaže da za to postoji značajna podrška evropskih zvaničnika.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas