Petak, 17 svibnja, 2024

Raditi na ekonomskim i socijalnim reformama

Preporučeno

Predsjednici Partije demokratskog progresa (PDP) i HDZ 1990, Branislav Borenović i Ilija Cvitanović ukazali su da je neophodno nastaviti raditi na uvođenju evropskih vrijednosti u društvo.

Borenović i Cvitanović su u Banjoj Luci razgovarali o modelima saradnje PDP-a i HDZ-a, aktuelnim ekonomsko političkim temama, kao i učešću u radu Evropske narodne partije.

-PDP i HDZ 1990 kao dvije stranke članice Evropskih narodnih partija, najveće političke grupacije u Evropi na ovaj način žele da pošalju poruku da je potrebno nastaviti putem eurointegracija BiH u EU,saopćeno je iz PDP-a.

Upravo se čita:  “Ovo je početak kraja Milorada Dodika! Ukoliko provede Izborni zakon RS slijedi još jedan postupak i moći će mu zabraniti javne funkcije”

Istakli su da je neophodno raditi na ekonomskim i socijalnim reformama, kao i da beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala nema alternativu, već je to jedan od ključnih preduslova za stvaranje pravednog društva.

Borenović i Cvitanović su saglasni da su podnošenje aplikacije za EU i mehanizam koordinacije izuzetno značajni za buduća eurointegrisanja i kreiranje usaglašenih stavova uz učešće svih nivoa vlasti u skladu sa ustavnom strukturom BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas