Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Izetbegović: Koalicija SDA-SBB relativno stabilna, destabilizira je lični Radončićev problem

Preporučeno

Prije početka sjednice Kolegija SDA koja se danas održava u Sarajevu, predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović rekao je novinarima da će se između ostaloga razgovarati o Mostaru, kandidatu za načelnika Srebrenice, događajima u Višegradu…, piše novinska agencija Patria.

Izetbegović je na novinarski upit o koaliciji SDA-SBB rekao da je stanje poprilično stabilno, dodajući da „nikad nije sve stabilno“.

Upravo se čita:  Vučić najavljuje: Srbija će tražiti rezoluciju o Jasenovcu

– Ali mislim da je stanje relativno stabilno. Jer znate, nikad nije sve onako kako bismo željeli. U velikoj mjeri ovu stvar destabilizira lični problem koji ima Radončić. Međutim, nadam se da će on imati dovoljno nerava da sve to izdrži i da uradi ono što je potrebno za ovu državu i narod te da se sačuva stabilnost i reformski kurs, naglasio je predsjednik SDA.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ne bi bilo loše da se EUFOR-u ne produži mandat u BiH, jer bi došao NATO

Na Kolegiju će se razmatrati i kandidatura aktuelnog načelnika Ćamila Durakovića za još jedan mandat na ovoj funkciji.

-Planiramo imati jednog bošnjačkog kandidata za načelnika. Ako budemo mogli danas ćemo donijeti odluku, kazao je Izetbegović.

Izdvajamo

Izdvajamo

Sud BiH odbio izreći mjere zabrane influenserki Adni Helić

Sud Bosne i Hercegovine je uvažio žalbu i odbio ponovo odrediti mjere zabrane influenserki Adni Helić koja je uhapšena...

Još vijesti za vas