Subota, 18 svibnja, 2024

Uhapšen lopov koji je krao na grobljima u Žepču

Preporučeno

Žepačka je policija lišila slobode lice P.K. iz Zavidovića zbog sumnje da je u proteklom periodu izvršilo više krivičnih djela krađa sa mjesnih grobalja u naseljima Vinište, Osova, Milišić, Vrbica, Debelo Brdo, Brezici, Matijevića Brdo i Globarica, sve na području Žepča.

Prilikom činjenja ovih krivičnih djela, sa nadgrobnih spomenika skidani su i otuđivani mesingani križevi, svijećnjaci, vaze, lampioni, okviri slika i kipovi, a sa mjesnog groblja u Brezicima u tri navrata otuđeni su bakreni oluci i limovi sa kapele.

Upravo se čita:  Radna mašina Željeznica FBiH udarila maloljetnicu kod Nemile

Policijska stanica u Žepču je evidentirala čak 14 krađa vezanih za činjene više krivičnih djela radi “pribavljanja imovinske koristi na način da je otuđene mesingane i bakrene dijelova sa grobalja prodavao na području Zavidovića, licima koja vrše preprodaju sekundarnih sirovina”.

Policija je kod navedenih lica pronašla manji dio otuđenih mesinganih predmeta, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima izvršen pretres stana u kojem živi P.K. i tom prilikom su pronađeni predmeti, koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih na navedenim grobljima.

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas