Petak, 17 svibnja, 2024

Čović: Moramo otkloniti barijere i iskoristiti slovačko predsjedanje EU

Preporučeno

Sve opstrukcije i barijere europskog puta Bosne i Hercegovine moramo otkloniti. Imamo Slovačku kao prijatelja koji sada predsjedava Europskom unijom. U proteklih petnaestak dana smo više puta razgovarali s ministrom vanjskih poslova Slovačke, Miroslavom Lajčakom. On je živo zainteresiran za naš europski put i dali smo mu obećanje da ćemo do 18. srpnja, sastanka EU u Bratislavi, otkloniti sve barijere – izjavio je za Fenu član Predsjedništva BiH, Dragan Čović u povodu slovačkog preuzimanja predsjedanja EU.

Upravo se čita:  Podnesena nova krivična prijava protiv Milorada Dodika

Sukladno pravilu rotacije Slovačka je 1. srpnja od Nizozemske preuzela šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom. Čović naglašava da je u kontaktima s Lajčakom uvidio da je on vrlo zabrinut za europski put BiH ukoliko na spomenutom sastanku u Bratislavi ne dobijemo zeleno svjetlo.

-Onda ulazimo u jedan vremenski procjep iz kojeg ćemo se teško izvući. Zato sam ja uvjeren da ovako ispruženu ruku ministra Lajčaka i ohrabrenje koje nam je u Berlinu pružila njemačka kancelarka Angela Merkel, ne smijemo propustiti. Moramo ispuniti ono što smo obećali – ističe Čović.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas