Petak, 17 svibnja, 2024

Panika u Tuzli zbog prostitutke: Preminula u maju, tek sada izašlo u javnost

Preporučeno

Nakon što je otkriveno da je preminula prostitutka sa Petlje Šićki Brod bila zaražena HIV-om, u Tuzli je zavladala panika.

Djevojka je bila registrovani narkoman, a u blizini petlje Šićki Brod u ulazu u Tuzlu radila je kao “prodavačica ljubavi”. Ona je umrla početkom maja, a ovaj slučaj je tek sada procurio u javnost. Policiju je nazvala vlasnica kuće u kojoj je stanovala djevojka. Kuća se nalazi u blizini petlje Šićki Brod, a vlasnica je našla tijelo žene u besvjesnom stanju i pozvala policiju.

Upravo se čita:  Šta se dešava u BiH? Nova filmska pljačka, na meti diler devizama, nestalo je - 250.000 KM

“Sedmog maja vlasnica je nazvala Službu hitne medicinske pomoći i prijavila da se žena koja je tu stanovala nalazi u besvjesnom stanju. Nakon što je Hitna odvezla ženu na UKC, dan poslije je preminula. Sačinjen je izvještaj i dalje aktivnosti je preuzelo Kantonalno tužilaštvo Tuzla”, kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Žena je bila zaražena HIV-om, hepatitisom C, najgorim oblikom, a imala je i cirozu jetre. Petlja Šićki Brod je opšte poznato mjesto gdje se vrši ilegalna prostitucija jer se radi o izuzetno prometnoj saobraćajnici.

Upravo se čita:  BiH zavijena u crno: Krajina se oprašta o 22-godišnjeg Selmira

U blizini petlje se nalazi stari i napušteni objekat gdje su žene često u nehigijenskim uslovima prodavale svoje tijelo.

U septembru 2014. godine Nihad Duraković (54) iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu. Duraković je u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri žene na prostituciju, a jedna od njih je bila i njegova nevjenčana supruga.

Upravo se čita:  Tragedija u BiH: Dizalica pala prilikom popravke kamiona, muškarac preminuo u Domu zdravlja

Tuzlanski slučaj mrtve prostitutke podsjeća na slučaj ukrajinske prostitutke Elene Popik (21), koja je u Mostaru, od posljedica side, sifilisa i hepatitisa, preminula u novembru 2004. godine.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas