Petak, 17 svibnja, 2024

Zvizdić: Uskoro finalni tekst mehanizma koordinacije

Preporučeno

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić očekuje da će na sastanku na visokom nivou sa premijerima Republike Srpske i Federacije BiH, koji bi trebalo da bude održan u srijedu, 17. augusta, biti u potpunosti finalizovan tekst mehanizma koordinacije.

“Mislim da ćemo tada u potpunosti finalizovati tekst mehanizma koordinacije”, rekao je Zvizdić za Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, prije 17. avgusta na nivou Vijeća ministara BiH, a i na drugim nivoima vlasti, biće održane potrebne konstultacije kako bi bile razmotrene sve sugestije i definisani konačni stavovi.

Upravo se čita:  Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović 31. jula u Istočnom Sarajevu dogovorili su mehanizam koordinacije, nakon čega je hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović izjavio da je ovaj dogovor za njega neprihvatljiv instistirajući na jasnoj ulozi kantona u svim tijelima mehanizma koordinacije.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas