Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Nema potrebe da nas Govedarica ucjenjuje

Preporučeno

SBB je lider u traženju rasprave o pravosuđu, nema potrebe da nas Govedarica ucjenjuje, kaže Damir Arnaut, šef kluba SBB u PS BIH.

U SBB-u kažu, podržaće svaku raspravu o pravosuđu. Predlažu da dio zasjedanja bude zatvoren za javnost kako bi se poslanicima u PS BiH mogli predočiti svi podaci, i oni koji su tajni jer bi se tako mogla bolje sagledati cijela problematika vezana za pravosudne institucije.

Upravo se čita:  Dodik nakon sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova: Rezolucija će bitno destabilizovati BiH, do mjere potpune paralize odnosa

“Mi smo da budem iskren iznenađeni uslovljavanjem zaista zvuči kao ucjena, a pogotovo uzimajući u obzir da već mjesecima u Parlamentu sve stranke insistiraju na tome da je neophodna sveobuhvatna rasprava o stanju u pravosuđu i SBB je jedan od lidera koji zagovaraju tu raspravu”, rekao je Arnaut.

Arnaut postavlja pitanje svrsishodnosti ultimatuma kojeg je predsjednik SDS postavio pred koalicione partnere.

Upravo se čita:  Vučić najavljuje: Srbija će tražiti rezoluciju o Jasenovcu

“Sama ta prijetnja referendumom sa sobom nosi jednu dozu politikanststva i dovodi u pitanje da li je ovdje zaista želja da se razgovara o stanju u pravosuđu ili je želja da se pošalje jedna medijska poruka kako je neko nešto izborio”, zaključio je Arnaut.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica juče je predložio posebnu sjednicu o radu pravosuđa u Parlamentu BiH. Kaže ukoliko se zahtjev SDS-a ne ispuni, ova stranka će pokrenuti inicijativu za Referendum o pravosuđu.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas