Nedjelja, 19 svibnja, 2024

”Inzku treba zabraniti ulazak u Republiku Srpsku, jer on nije visoki predstavnik u BiH, već za Federaciju BiH”

Preporučeno

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske najoštrije je osudilo izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka u kojoj poredi Dan Republike Srpske sa danom osnivanja Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ i poručilo da mu treba zabraniti ulazak u Srpsku.

“Inzku treba zabraniti ulazak u Republiku Srpsku, jer on nije visoki predstavnik u BiH, već za Federaciju BiH u kojoj je postao instruktor Bošnjacima kako da protjeraju druga dva naroda i da na ovom području Evrope stvore islamsku državu BiH”, rekla je predsjednica Udruženja Božica Živković Rajilić.

Upravo se čita:  Načelnik opštine Istočna Ilidža uputio poruku vlastima RS: "Gospodo, doktori nam idu u 'mrsko' Sarajevo, ne u Njemačku"

Rajilićeva je dodala da je Incko ovakvom izjavom uvrijedio porodice srpskih žrtava Drugog svjetskog rata, kao i srpske žrtve posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata.

Inzko je nedavno izjavio da, ako bi se počeli slaviti praznici kao što je 9. januar, onda bi se neki mogli dosjetiti da se slavi i 10. april, dan kada je osnovana NDH-a

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas