Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Na Facebooku pratio Trumpa i Le Pen: Objavljene prve fotografije napadača na kanadsku džamiju

Preporučeno

Alexander Bissonnette zadržan je u pritvoru zbog napada na džamiju u Quebecu, dok je drugi osumnjičeni Mohammed Belkhadir oslobođen i smatra se svjedokom, saopćila je kanadska policija.

Bissonnette je student Univerziteta Liaval, a policiji je rekao da se osjeća krivim, te da će izvršiti samoubistvo. Prethodno je ubio šestero, a ranio 19 ljudi. Britanski mediji objavili su njegove fotografije s Facebooka.

Upravo se čita:  Pojeo jagnjetinu i zarazio se davno zaboravljenom bolešću

– Bio je naoružan i govorio je o onome što je učinio, činilo se da želi sarađivati. Osumnjičeni je rekao da čeka policiju – izjavio je inspektor Denis Turcotte.

Međutim, ipak je došlo do potjere, a policija je pratila osumnjičenog do mosta udaljenog 20 kilometara istočno od grada. Nakon toga se predao, a policija je u njegovom automobilu pronašla oružje.

Upravo se čita:  Zelenski: Propala ruska ofanziva na Harkov

– Policija smatra da se radi o ‘usamljenom vuku’ koji je izvršio napad – rekao je za Reuters izvor blizak istrazi.

Bissonnetteova kuća je pretražena, a njegova stranica na Facebooku je izbrisana. Ipak, zna se da je pratio američkog predsjednika Donalda Trumpa, te francusku političarku Marine Le Pen.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Drama na putu prema Sloveniji: Putnica se posvađala sa vozačem i pozvala policiju!

Saobraćajni policajci pozabavili su se nesvakidašnjim incidentom u Sloveniji na autocesti kod mjesta Zaloki, koji je srećom dobro završio...

Još vijesti za vas