Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Glasnogovornica “Centrotrans Eurolinesa”: Centrotrans i GRAS nisu dobili poziv za prevoz prema izletištima i olimpijskim planinama

Preporučeno

“Centrotrans Eurolines” će saobraćati prema sarajevskim izletištima i olimpijskim planinama kada bude imao registrirane redovne vožnje, kazala je Agenciji Fena glasnogovornica “Centrotrans Eurolinesa” Aida Smajić.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Ona kaže kako “Centrotrans još uvijek nije dobio zvaničnu informaciju od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo povodom inicijative za uspostavu autobuskog prevoza do Igmana, Bjelašnice, Bijambara, Skakvca i drugih sarajevskih izletišta”.

– Kada budemo dobili poziv i informaciju za prevoz prema sarajevskim izletištima i okolnim planinama, spremni smo na sve dogovore – naglasila je Smajić.

Upravo se čita:  Alisi upućen poziv da ide u zatvor

Glasnovornica KJKP “Gras” Samira Kadić je Feni kazala kako ni GRAS nije dobio od Ministarstva saobraćaja KS poziv za razgovor o prevoza građana za Bjelašnicu, Igman, Bijambare i druga izletišta.

Ona je naglasila kako KJKP “Gras” vrši prevoz na izletišta Barice i Trebević.

Ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica je jučer u izjavi za Fenu kazao kako je Ministarstvo saobraćaja KS pokrenulo inicijativu kod svih javnih prevoznika u Kantonu Sarajevo da se u turističkoj sezoni organizira autobuski prevoz do okolnih izletišta i olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana.

Upravo se čita:  Pripadnik Oružanih snaga BiH pružio pomoć porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu

– Evidentno je da Kanton Sarajevo svakim danom ima sve više turista koji imaju volju i namjeru da obiđu ova izletišta. Mi smo pokrenuli inicijativu i u pregovorima smo sa prevoznicima da uspostavimo stalne linije do tih destinacija – kazao je ministar Bubica.

O konačnom uspostavljanju linija javnost će biti upoznata naknadno jer još nismo dobili sve potrebne redove vožnje, i nisu se izjasnili svi potencijalni prevoznici, kazao je jučer ministar Bubica.

Upravo se čita:  Vozač autobusa koji je vozio iz Sarajeva za Hamburg pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

(Fena)

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas