Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Nove snježne padavine otežavaju saobraćaj, evo na kojim dionicama u BiH je najteže

Preporučeno

Nove snježne padavine koje su tokom dana zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje zbog popriječenih ili zaustavljenih teretnih vozila često dolazi do zastoja.

Foto: Ilustracija

Iz BIHAMK-a su izdvojili magistralni put M-18 Sarajevo-Tuzla (područje Nišića i Karaule), kao i puteve na području Romanije, gdje je za teretna vozila preporuka upotreba lanaca.

Upravo se čita:  Emotivna ispovijest majke zlostavljanog dječaka iz Zenice: Šutim i trpim, mogla bih nekog ubiti!

Na putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik i Livno-Šujica-Kupres puše jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a su upozorili vozače na moguću poledicu, a pojačan oprez savjetovali su u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Također, učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prijevoja te je na vozače apelirano da vožnju prilagode trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Zabilježen je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas