Nedjelja, 28 travnja, 2024

Milica Marković se oglasila nakon navoda da je ona predmet istrage komisije Vijeća Evrope

Preporučeno

Zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH i članica parlamentarne komisije BiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković komentarisala je za Vijesti.ba navode Ministarstva vanjskih poslova BiH o tome da je ona predmet istrage komisije Vijeća Evrope.

“To je stara priča u kojoj je učestvovao ambasador BiH u Vijeću Evrope Predrag Grgić iz PDP-a. Očigledno da se ministar Igor Crnadak poziva na to. Oni su tu priču izmislili i iskonstruisali, jer su ostali bez dokaza na moje upite da dostave dokumente za sve ono što je ambasador tvrdio, a na kraju je priznao da je sve rekao po nalogu Mladena Bosića kako bi iskonstruisali cijelu priču. Dakle, pokazalo se da nisu imali šta da dokažu”, poručila je u izjavi za Vijesti.ba Markovićeva, koja boravi u Strasburu na sjednici Vijeća Evrope.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

Ona je dodala da će u aprilu biti dostupan izvještaj anketne komisije koja istražuje poziciju Azerbejdžana kao članice Vijeća Evrope, a ne nje lično ili nekog drugog zastupnika Vijeća Evrope.

“Samo treba sačekati april i tada će biti demantovane izjave i Igora Crnadka i Mladena Bosića i PDP-ovog ambasadora. Izvještaj će potvrditi da je sve što oni rade tendenciozno i da je bio napad na mene lično”, potcrtala je Markovićeva.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas