Nedjelja, 19 svibnja, 2024

“Dragičević se bori za pravdu, a mi vrlo dobro znamo da su pravda i zakon dva pojma koji najčešće nemaju veze jedni s drugim”

Preporučeno

Režiser Emir Kusturica izjavio je jučer da je slučaj “Dragičević” “krajnje delikatna tema”, da između pravde i zakona postoji “ogromna rupa”, ali i da postoji “čitava opcija političke prirode” koja je izvor nevolje, prenosi Srna.

On je novinarima u Beogradu rekao da je to krajnje delikatna tema i da govori o nečemu što je najsvetije i najkomplikovanije – “odnosu prema našoj djeci”.

“Utoliko je /Davor/ Dragičević kao pojava više od običnog fenomena, on se bori za pravdu u okviru jedne države, a mi vrlo dobro znamo da su pravda i zakon dva pojma koji najčešće nemaju veze jedni s drugim”, istakao je Kusturica.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

On je dodao da je važno da se narod identifikuje sa bolom tog čovjeka, ali da, s druge strane, postoji “čitava opcija koja je političke prirode i koja je izvor nevolje”, napomenuvši da je u zemljama bivše Jugoslavije ostao niz nerazjašnjenih ubistava – od političara do novinara.

Kusturica je ocijenio da je, međutim, ovaj slučaj komplikovaniji jer je riječ o mladom životu, dok istovremeno država brani sebe, što je prirodno, jer se pojavljuje niz ljudi koji je svojim djelovanjem dovode u pitanje.

Upravo se čita:  Podnesena nova krivična prijava protiv Milorada Dodika

“Mislim da to više rade ta takozvana opozicija, odnosno takozvani sistem obaveštajnih službi koji, ovog puta bih rekao, nije takozvani, vrlo dobro je organizovan i zna do kraja kako da isplanira dezintegraciju bilo kojeg pokušaja da se država očuva”, istakao je Kusturica.

Kusturica je napomenuo da između pravde i zakona postoji “ogromna rupa” i to je tako u cijelom svijetu.

Upravo se čita:  Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

“U ovom slučaju smrt djeteta je to što cijelu stvar čini krajnje komplikovanom. Nadam se da će taj čvor da razriješe, a da će država da bude ono što treba da bude, odnosno da uradi ono što mora da uradi – da u ime zakona štiti sebe, a pravdu pronalazi. Nadam se brže nego što je do sada bilo”, naglasio je Kusturica.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas