Nedjelja, 28 travnja, 2024

Kolinda odgovorila bivšem savjetniku: Ispod svakog nivoa je ponovno odgovarati na ovakva pitanja

Preporučeno

Kabinet predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarovićdnje njenog bivšeg savjetnika za unutrašnju politiku Mate Radeljića da je ona obećala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” ili “genocid u Srebrenici”.

Kitarovićeva je poručila Radeljiću da je ispod svakog nivoa ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakvih dvoumljenja, prenose hrvatski mediji.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Radeljić je izjavio ranije da je Kitarovićeva obećala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon njegove posjete Hrvatskoj da neće koristiti pojmove “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”.

Povodom današnje izjave Kitarovićeve da je pogriješila kada je rekla da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav, optuživši savjetnike da su je naveli na to, Radeljić kaže da Grabar-Kitarović sama vodi svoju politiku i da sve odluke donosi sama.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Radeljić je bivši savjetnik hrvatskog predsjednika za unutrašnju politiku, koga je Kitarovićeva smijenila krajem prošle godine. On je tvrdio da su mu prijetili agenti hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas