Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Šokantan slučaj u susjedstvu: Dječak (14) postao otac, roditelji dozvolili brak

Preporučeno

HRVATSKA – Tužioci za roditelje koji imaju sedmoro djece traže uslovne zatvorske kazne.

Četrnaestogodišnjak s đurđevačkog područja u Hrvatskoj u svoju je porodičnu kuću doveo maloljetnicu s kojom je redovno održavao polne odnose, a njegovi su roditelji to dopuštali.

Ona je čak i rodila, a nakon što je sve došlo pred Centar za socijalni rad uključilo se i pravosuđe. Protiv roditelja je podignuta optužnica.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

– Sumnjamo da su tokom juna 2017. u Đurđevcu, kao roditelji djeteta, znajući da nije navršio 16 godina, u nakani da zasnuje životnu zajednicu s maloljetnicom, dozvolili da ona useli u njihovu kuću, gdje je ona obavljala kućanske poslove, dok je sin s njom održavao polne odnose – navode tužioci.

Otac je ispitan pred državnim tužilaštvom te se branio šutnjom, ali ranije je potvrdio kako je djevojčica kod njih došla 2017., da ona i sin imaju svoju sobu u kojoj žive, te da je u međuvremenu, 2018. rodila i dijete “koje mu je najslađi unuk”.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Navodi i da je zatrudnila kada je došla kod njih u kuću. I supruga se branila ćutnjom.

Tužioci za roditelje koji imaju sedmoro djece traže uslovne zatvorske kazne.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas