Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Hazim došao iz Amerike, klanjao bajram pa stradao u udesu

Preporučeno

Do nesreće je došlo kada je automobil škoda fabia, kojom je upravljao H.A., prešao u suprotnu kolovoznu traku te se direktno sudario sa automobilom BMW.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u proteklu nedjelju oko 15 sati kod sela Vrhpolje, na magistralnom putu koji spaja Sanski Most i Ključ, stradao je muškarac H.A. (68) iz Ključa, pišu Nezavisne.

Upravo se čita:  Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Hazimu A. iz ključkog sela Biljani, koji već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je otišao tokom rata kao izbjeglica.

Do nesreće je došlo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima automobil škoda fabia, kojom je upravljao H.A., prešao u suprotnu kolovoznu traku te se direktno sudario sa automobilom BMW.

Upravo se čita:  Christian Schmidt podnio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Ako se radnje iz RS nastave, moglo bi doći do raspuštanja države

Od posljedica zadobijenih povreda H.A. je preminuo na licu mjesta, dok je njegova supruga, koja se nalazila na mjestu suvozača, zadobila lakše povrede.

Također, takve povrede su zadobile i dvije osobe koje su se nalazile u BMW-u.

Inače, Hazim A. je doputovao iz SAD kako bi proveo godišnji odmor u rodnom kraju, a nekoliko sati prije nesreće klanjao je namaz i proslavio Bajram u rodnom mjestu nakon čega se uputio u Sanski Most.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas