Subota, 4 svibnja, 2024

Oduzet porše vrijedan skoro 200 hiljada KM!

Preporučeno

48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porijekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Carinici su na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali porše ”’911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Porše njemačkih registarskih oznaka, čija je vrijednost procijenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, pojavio se 3. septembra u popodnevnim satima na administrativnom punktu iz pravca AP KiM, saopšteno je iz Uprave carina.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porijekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da porše ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora
Foto: Carina Srbije

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primjenjuje kada je riječ o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, donio odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom mjerom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

Još vijesti za vas