Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Otac i kćerka (3) izgorili nakon stravične nesreće u Hrvatskoj

Preporučeno

Uprkos brzoj reakciji i dolasku vatrogasaca, automobil je u potpunosti izgorio, a nakon što je vatra stavljena pod kontrolu vatrogasci i policajci su vidjeli stravičan prizor s dva mrtva tijela, od kojih je jedno bilo dječje.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju oko 15 sati dogodila na auto-putu A3 u blizini Bukovlja kod Slavonskog Broda smrtno su stradali Josip Ž. (37) i njegova trogodišnja kćerka.

Iako policija još nije službeno objavila identitet poginulih osoba, članovi njihovih porodica su to potvrdili u razgovoru za 24 sata.

Velika tuga, šok i nevjerica zavladali su u dvije porodice iz Slavonskog Broda, koje su ostale bez sina i unuke. Kako je rekao Jozo Ž, otac poginulog Josipa, nikom nije jasno šta se dogodilo i kako su se on i njegova kćerka našli na tom dijelu auto-puta i šta su tamo radili.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Josip se, naime, danas trebao vratiti u Njemačku, gdje je živio i radio posljednje četiri godine. Sve do maja ove godine s njim su tamo bili i supruga Suzana i njihova trogodišnja kćerkica, a onda se Suzana zbog navodnih problema i razmirica koje su imali u braku odlučila s kćerkom vratiti kući, svojim roditeljima u Slavonski Brod.

Josip je sada došao na godišnji odmor, a navodno je imao namjeru da sa suprugom izgladi sve nesporazume i pokušati da se dogovori s njom da mu se ona i kćerka vrate te da svi zajedno u ponedjeljak krenu za Njemačku. Međutim, Suzana je to navodno odbila.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora

Policija ispituje sve okolnosti ove tragedije, pa i Josipovo kretanje prije same nesreće, ali i eventualnu komunikaciju s drugim osobama.

Epilog je bio stravičan. “Peugeot 206 karavan”, njemačkih registarskih oznaka, sletio je s auto-puta, probio zaštitnu ogradu i nakon prevrtanja završio na krovu, a onda je za svega nekoliko trenutka počeo da gori.

Uprkos brzoj reakciji i dolasku vatrogasaca, automobil je u potpunosti izgorio, a nakon što je vatra stavljena pod kontrolu vatrogasci i policajci su vidjeli stravičan prizor s dva mrtva tijela, od kojih je jedno bilo dječje.

Upravo se čita:  Kazne i do 1.000 eura: Grad na Jadranu zabranio šetnju u kupaćim kostimima, stop i za električne trotinete u šetališnim zonama

Josipova majka Katarina (64) boluje od dijabetesa, hoda po dvorištu i plače.

Govori kako nema njenog Josipa i njene unuke, koja je trebala da u novembru napuni 3 godine.

– Zlato bakino, kako ću sada ja bez nje. Poljubila me je kada su odlazili, rekla mi je – bako doći ću opet ja. Sunce moje – plače Katarina.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas