Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Među njima su i tri kadeta iz OS BiH: Promovisani najmlađi oficiri u Srbiji

Preporučeno

Najboljima su dodjeljene vojničke sablje i bodeži, govoreno je svečano i ozbiljno da bi na kraju mladi oficiri bacili šapke uvis.

Tačno u podne završena je juče svečana ceremonija promocije kadeta u prve oficirske činove, što je i ovoga puta urađeno u prisustvu ne samo državnog vrha već i velikog broja građana i vojnih letelica koje su nebom nad Beogradom krstarile još od petka ujutro.

Upravo se čita:  Kazne i do 1.000 eura: Grad na Jadranu zabranio šetnju u kupaćim kostimima, stop i za električne trotinete u šetališnim zonama

Kao i do sada, najboljima su dodjeljene vojničke sablje i bodeži, govoreno je svečano i ozbiljno da bi na kraju mladi oficiri bacili šapke uvis.

Pred sam kraj, potporučnici, kadeti, kao i mnogobrojni građani, tradicionalno zainteresovani za ovakve događaje, zajedno su pjevali “Marš na Drinu”.

Svima njima se obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je govorio o modernizaciji vojske, naoružavanju Srbije i standardu “očeva slobode”, kako naziva mlade oficire među kojima su i tri kadeta iz Oružanih snaga BiH i nekoliko iz Namibije.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

– Stupate na najčasniju dužnost. Postajete najmlađi oficiri u dugoj i slavnoj tradiciji srpske vojske. Da bismo uživali u miru, oslanjamo se na vašu spremnost da odvratite svakog ko nema dobre namere prema Srbiji, poručuje im ističući da Vojna akademija spada među najuglednije vojne škole u svetu, da je pohađaju talentovani mladići i devojke koji su vaspitavani na rodoljubivim primerima iz prošlosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas