Nedjelja, 28 travnja, 2024

Jasna poruka Željka Komšića: Ne idu ka NATO-u Srbi, Bošnjaci i Hrvati, već država BiH

Preporučeno

Slanje ANP-a u Brisel  i NATO put Bosne i Hercegovine ovih dana ponovo je glavna tema u bh. političkoj javnosti nakon izjava Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

Svoj komentar za Face TV dao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Jedini koji ne žele u NATO jesu dijelovi, samo dijelovi, političkih elita. Ne idu ka NATO-u ni Srbi ni Bošnjaci ni Hrvati nego država Bosna i Hercegovina”, poručio je u izjavi za Face Televiziju predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentarišući potrebu dostavljanja ANP-a, nastavka NATO puta i formiranja nove vlasti.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Podsjetimo, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je za RTRS rekao da “ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO”. Izetbegović kaže da ANP nije uslov za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja, kako je rekao, vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH. On je u razgovoru za RTRS još jednom naglasio kako se ANP mora poslati u Brisel jer to predstavlja provođenje ranije usvojenih odluka.

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

S druge strane, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik još jednom je ponovio da nema NATO puta.

– Naravno da nema puta ka NATO-u. Ne volim komentirati Bakira Izetbegovića. On stalno nešto pokušava nametati, neku pamet i intelektualnost u politici. Sam proizvede probleme pa, onda, daje prijedloge kako da se riješe, kao neki glasnogovornik Predsjedništva BiH i međunarodne zajednice, kao on objašnjava kako da se radi – kazao je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas