Subota, 27 travnja, 2024

“Ovo je zastrašivanje”: Milorad Dodik reagovao na pismo ambasadora EU, SAD-a i OSCE-a

Preporučeno

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je u Banjaluci novinarima pročitao zaključke Izvršnog komiteta ove stranke.

– Predali smo prijedlog zakona o eliminaciji stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i očekujem da će kroz parlamentarnu proceduru biti vođena rasprava o ovom prijedlogu zakona.

– Izvršni komitet SNSD-a odbacuje Prijedlog zakona o VSTV-u kao dokaz realizacije zaključaka sa sjednice SDA od prije nekoliko dana i zadužujemo svoje delegate i funkcionere da odbiju taj zakon na Domu naroda.

Upravo se čita:  SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

– Izvršni komitet SNSD-a zadužuje svoje funkcionere da na najširoj osnovi razgovaraju sa svim predstavnicima međunarodne zajednice kako bi istakli argumente vezano za aktuelnu situaciju u Republici Srpskoj.

– SNSD će učinit sve da se nastavi sa dijalogom sa svim narodima.

– SNSD odbacuje 1. mart kao lažnu predstavu o prazniku o Bosni i Hercegovini. Smatramo da je to još jedna u nizu majorizacija i neprimjereno je prisustvo stranih ambasadora na toj kvazimanifestaciji.

Upravo se čita:  Nešiću na izjavu "Sanjam da svi Srbi žive ujedinjeni" stigli komentari iz Srbije: 'Alo Bosanac, šta te briga gdje ćemo da živimo'

– Izvršni komitet SNSD-a odbacuje kao pritisak pismo koje su ambasadori EU, SAD-a i OSCE-a uputili srpskim zvaničnicima u institucijama BiH. Smatramo da je to neprimjereno ponašanje i miješanje u unutrašnje stvari zemlje i tražit ćemo objašnjenje od njihovih centrala. Ovo je zastrašivanje. Nikada nisu reagovali na ovakav način kada su se sastajali Bošnjaci.

– Glasanje PDP-a i SNSD-a o Prijedlogu zakona o VSTV-u je primjer izdaje zaključaka NSRS-a. Oni odbacuju srpsko jedinstvo. Oni su radna jedinica SDA u RS-u.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

– Izvršni komitet SNSD-a prihvata prijedlog saradnje sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

– Izvršni komitet traži da se usvoji novi Poslovnik u NSRS-u nakon što je urušen ugled Skupštine ponašanjem pojedinih opozicionih poslanika.

– Izvršni komitet SNSD-a je osudio prijetnje Valentina Inzka i smatramo da je to još jedan dokaz da on radi za interes bošnjačkih političara. Visoki predstavnik krši Aneks 10.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas