Subota, 4 svibnja, 2024

Otkazi ljekarima i medicinskim sestrama u Novom Pazaru zbog lažnih bolovanja

Preporučeno

Mirsad Đerlek je ocijenio da je “sramota” da u pomoć građanima Novog Pazara dolaze ljekari i tehničari iz drugih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine i da Vojska šalje svoje osoblje, dok neki koriste lažna bolovanja kako se ne bi izlagali riziku oboljevanja od korona virusa.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da će biti preispitana dokumentacija blizu 70 ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora

“Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze”, rekao je Đerlek.

On je ocijenio da je “sramota” da u pomoć građanima Novog Pazara dolaze ljekari i tehničari iz drugih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine i da Vojska šalje svoje osoblje, dok neki koriste lažna bolovanja kako se ne bi izlagali riziku oboljevanja od korona virusa.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

U prethodna 24 sata od posljedica infekcije korona virusom u novopazarskoj bolnici preminula su još dva pacijenta – po jedan iz Novog Pazara i Tutina, izjavio je Mirsad Đerlek, a prenosi novopazarski Radio Sto plus.

“U istom periodu prilimili smo još 13 pacijenata, čime je ukupan broj trenutno 209. U respiratorskoj jedinici imamo 10 popunjenih kreveta, od kojih su troje i priključeni na aparate”, rekao je Đerlek.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Prema njegovoj ocjeni, iako je stanje daleko od dobrog, ono se polako stabilizuje, pošto je bolnica u proteklih nekoliko dana dobila pomoć kolega iz drugih bolnica i Vojske Srbije.

“Na raspolaganju sada imamo dodatnih 27 civilnih i 45 vojnih ljekara i tehničara. Očekujem da do kraja dana vojna poljska bolnica počne da prima i prve pacijente”, rekao je Đerlek.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

Još vijesti za vas