Nedjelja, 28 travnja, 2024

Mijatović pozvao Komšića, Džaferovića i Turković da otkažu sastanak s Lavrovom: Ovo je uvreda prema državi

Preporučeno

– Ja da sam član Predsjedništva ili ministar vanjskih poslova uradio bih to odmah pa šta god da je cijena, ovo je uvreda prema državi Bosni i Hercegovini i diplomatski skandal bez presedana!

Na današnjem sastanku ministra vanskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije bila istaknuta zastava Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Dodik ponovo prijeti raspadom BiH: Razlaz je jedina opcija, vrijeme je da krene svako svojim putem. Bošnjaci su već krenuli

Tim povodom Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, na Facebooku je pozvao Željka Komšića, Šefika Džaferovića, Biseru Turković, da otkažu sutrašnji sastanak sa Lavrovim i otkažu gostoprimstvo.

– Lavrov u Istocnom Sarajevu sa svesrpskom oligarfijom! Naravno nema zastave BiH, pozivam Željka Komsića, Šefika Džaferovića, Biseru Turković, da otkažu sutrašnje sastanke sa Lavrovim i otkažu gostoprimstvo!

Upravo se čita:  Dodik: RS je spremna isplatiti Federaciji dvije milijarde KM i dati Potočare da se raziđemo

Ja da sam član Predsjedništva ili ministar vanjskih poslova uradio bih to odmah pa šta god da je cijena, ovo je uvreda prema državi Bosni i Hercegovini i diplomatski skandal bez presedana!

Naravno, velike patriote, vi to nećete uraditi jer ne želite da se zamjerite vašem koalicionom bratu Miloradu Dodiku! Pošto već ne smijete to da uradite onda ćutite i poklopite se ušima, te prestanite sa dnevnim laprdanjima gdje glumite patriote! – napisao je Mijatović na Facebooku.

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas