Petak, 3 svibnja, 2024

Mirko Šarović o aferi “Ikona”: Mislim da veće bruke i blamaže nije odavno bilo! Ta ćutnja je nešto što je nepodnošljivo!

Preporučeno

Preedsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u izjavi za BN TV kazao je da je strašno, ako je sve tačno, što se čuje u vezi ikone koju je Milorad Dodik poklonio Sergeju Lavrovu, koji je vraća darodavcu dok Interpol ne utvrdi njeno porijeklo.

Radi se o ikoni staroj tri vijeka, za koju Ukrajina tvrdi da pripada njima i traži da se razjasni odakle ona u rukama predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

– To znači da je ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu poklonjena ikona koja je ukradena iz nekog manastira u Ukrajini. Mislim da veće bruke i blamaže nije odavno bilo, kazao je Šarović, dodajući da će se to odraziti na odnose s Rusijom i BiH.

– Ne ulazim u to šta će uraditi Tužilaštvo BiH i neki drugi nadležni organi, kazao je Šarović, naglašavajući da je nemjerljiva politička šteta koja je nastala zbog “ukradene” ikone.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

– Zbog ovakvih stvari svuda bi letjeli ministri inostranih poslova, mnogi drugi koji su u tome učestvovali. Da li će se to kod nas desiti i da li će sankcije imati odgovorni, odnosno član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a trebalo bi, kazao je Šarović, dodajući da je sve moguće.

– Kod nas je sve moguće, da se obrukamo do tog nivoa i da se ništa ne desi. Nadam se da ovog puta to tako neće moći proći jer je mrlja na cijelom našem narodu, kazao je Šarović.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

Još vijesti za vas