Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Milorad Dodik “pobjesnio” zbog zahtjeva u Bundestagu: Odakle im pravo da se bave nama, ko im je dao mandat?

Preporučeno

“Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja. Unaprijed su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH, napisao je Dodik na Twitteru.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na današnje saopćenje zastupnika Bundestaga u kojem zahtijevaju veću potporu BiH zbog djela Dodika i Dragana Čovića s kojima razaraju državne institucije. Dodik je upitao “odakle pravo poslanicima u njemačkom Bundestagu da se bave nama?”.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

On im je poručio da se ne miješaju u unutrašnja pitanja u BiH ukoliko žele da pomognu.

– Odakle pravo poslanicima u Bundestagu da se bave nama, ko im je dao mandat? Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja. Unaprijed su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH, napisao je Dodik na Twitteru.

Upravo se čita:  Dodik: RS je spremna isplatiti Federaciji dvije milijarde KM i dati Potočare da se raziđemo

Dodik je naveo da je Adis Ahmetović, očigledno uspio preliti svoju navijačku poziciju koja je na strani muslimana i na ostale poslanike.

– Potpuno je jasno da Ahmetović, čiji su korijeni iz BiH i koji ima antisrpske stavove, ne vidi nikav problem u izjavama Izetbegovića i stvaranju islamske države u BiH, istakao je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas