Utorak, 30 travnja, 2024

Dodik: Da sam na njegovom mjestu – otišao bih u Istanbul na redovnu liniju i došao

Preporučeno

“Lavrov nijednog trenutka nije rekao ništa loše o muslimanima u BiH. Sankcije ne postoje”, rekao je Dodik.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentarisao je nedolazak ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Srbiju.

“Da sam ja na mjestu Lavrova otišao bih u Istanbul na redovnu liniju pa došao. Ne vidim zbog čega se ona (ministrica Turković) uzbudila, Lavrov nijednog trenutka nije rekao ništa loše o muslimanima u BiH. Sankcije ne postoje”, rekao je Dodik. (Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu, op.a.).

Upravo se čita:  Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Podsjećamo, ranije je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na svom Facebook profilu reagovala zbog intervjua Lavrova u kojem je, kako ona tvrdi, iznesen niz pogrešnih interpretacija i netačnih informacija koje mogu javnost dovesti u zabludu, piše N1.

Lavrov nije došao u posjetu Beogradu jer su Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija onemogućile prelijetanje aviona kojim je šef ruske diplomatije trebao sletjeti na aerodrom u Beogradu, i time onemogućile njegov dolazak.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas