Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ministar Podžić sutra u sjedištu NATO-a

Preporučeno

Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić na poziv ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lloyda Austina sutra putuje u sjedište NATO-a u Bruxellesu. Podžić će učestvovati u radu kontakt grupe za pomoć Ukrajini od ruske agresije.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Radi se o drugom sastanku ove kontakt grupe, koja je formirana upravo na Austinovu inicijativu. Kontakt grupa broji više od 40 država, a prvi sastanak je održan prošlog mjeseca. Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine. Nakon toga će prisutni ministri raspravljati o tome u kojoj mjeri i na koji način mogu ispuniti zahtjeve Ukrajine.

Upravo se čita:  Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH

Osim toga, Podžić je danas u prisustvu visokih zvanica Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Britanske ambasade u BiH, NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a, na poligonu OS BiH na Manjači, javnosti predstavio nove i renovirane objekte prilagođene rodno osjetljivim, građevinskim i arhitektonskim standardima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas