Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Dok se bavio etničkom podjelom BiH, Plenkoviću pred očima ukrali sto miliona kuna

Autor:Patria

Preporučeno

Dok se Plenković maksimalno trudio i po svijetu lobirao za etničko cijepanje BiH kod njega se dešava jedna od najvećih pljački

Svih petero uhapšenih zbog pljačke Ine ostaje u istražnom zatvoru.

U akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS-Ulaganje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

U Hrvatskoj pljušte reakcije. “Sjetite se bijelih noći, kada je SDP počeo predaju INA-u Mađarima. Sjetite se Ive Sanadera i predaje upravljačkih prava na koruptivan način. Nije ni čudo da nije ispoštovan dogovor o plinskom biznisu. Sustavno se radilo na tome da se Mađarska dokopa INA-e. Možda možemo na nekakav način otvoriti pitanje ove afere na antikorupcijskom vijeću. Ljudi mi pišu “tražite ostavku vlade”. Tražimo ju cijelo vrijeme. U svakoj normalnoj državi ovo bi značilo da premijer odlazi. Da vam u tvrtki u kojoj država ima veliki udio nestane milijardu kuna, a vi ste postavili članove uprave, značilo bi samo jedno, a to je odlazak predsjednika Vlade. Imam samo jednu poruku za Andreja Plenkovića: Gukni, golube”, rekao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

I tako dok se Plenković maksimalno trudio i po svijetu lobirao za etničko cijepanje BiH kod njega se dešava jedna od najvećih pljački, pod pokroviteljstvom stranke koju vodi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas