Nedjelja, 28 travnja, 2024

Iz budžeta RS za putovanja i smještaj predstavnika vlasti plaćeno 12,7 miliona KM

Preporučeno

Utvrđeno je da uredba o izdacima za službena putovanja u zemlji i inostranstvu za zaposlene u javnom sektoru Republike Srpske zbog nedovoljnih internih kontrola nije u potpunosti primjenjena u Ministarstvu porodice, omladine i sporta prilikom obračuna putnih naloga.

Naime, na većini putnih naloga za službena putovanja (u zemlji i inostranstvu) nedostaju datumi pravdanja putnih troškova, a u prilogu putnih naloga za službena putovanja u inostranstvo (Narodna Republika Kina i Kraljevina Belgija) nedostaju dokazi o izvršenom službenom putovanju (avionske karte i dokumentacija organizatora puta).

Upravo se čita:  Ramo Isak: Stanje na terenu nije dobro

Budžetska sredstva trošena su i onda kada su vladini službenici u ovom resoru imali osiguran i smještaj i hranu, ali je opet vršen obračun dnevnica u punom iznosu za službena putovanja u inostranstvo.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

I Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS nije vršilo isplatu akontacija za službeno putovanje vozačima na osnovu procijenjenih troškova putovanja, nego u većim iznosima, koji su pravdani u skladu s Pravilnikom o internim kontrolnim postupcima.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Revizija Konsolidovanog izvještaja, obuhvata reviziju pojedinačnih finansijskih izvještaja za 2012. godinu, Generalnog sekretarijata Vlade RS i svih ministarstava, Narodne skupštine, Vijeća naroda i Službe predsjednika RS, nekoliko drugih pojedinačnih korisnika budžeta i dio budžeta koji se evidentira van glavne knjige trezora RS.

Revizori su o trošenju budžetskih sredstava u RS u 2012. dali mišljenje s rezervom, a ključni razlog je u činjenici da su ukupna budžetska potrošnja za više od 100 miliona KM premašila ukupno raspoloživa budžetska sredstva, što u značajnoj mjeri negativno utiče i na izvršenje budžetskih obaveza u toku ove godine.

Upravo se čita:  Nešiću na izjavu "Sanjam da svi Srbi žive ujedinjeni" stigli komentari iz Srbije: 'Alo Bosanac, šta te briga gdje ćemo da živimo'

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas