Nedjelja, 28 travnja, 2024

Ramić: ”Ako interesi države budu izdani, SDA će predvoditi bunt naroda”

Preporučeno

Edin Ramić za BHT1 navodi tri razloga zbog kojih, kako kaže, SDA ne bi trebala biti u opoziciji.

“U narodu se već osjeti reakcija i nezadovoljstvo zbog ambicija Osmorke da formira vlast bez izbornih pobjednika”, tvrdi u intervjuu „Jedan“ zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH) i potpredsjednik SDA Edin Ramić.

On ne isključuje proteste u slučaju da, kako kaže, budu izdani interesi Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

“Zavisi od toga šta će se dešavati. Ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda”, kaže Ramić.

Novoizabrani zastupnik SDA u Zastupničkom domu PSBiH, navodi da je „očigledno da se obistinila Dodikova najava da će HDZ i SNSD izabrati partnera, kako su rekli, na muslimanskoj, bošnjačkoj strani i to imamo u praksi“. Priča o formiranju vlasti za SDA još nije završena.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

“Mi razgovaramo sa većinom stranaka koje imaju zastupnike u Parlamentarnoj skupštini, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i u Federaciji. Čekamo rasplet određenih događaja kako bismo izašli s ponudom o formiranju skupštinskih većina”, ističe Edin Ramić.

Edin Ramić za BHT1 navodi tri razloga zbog kojih, kako kaže, SDA ne bi trebala biti u opoziciji.

“Zbog toga što ima izborni rezultat, zbog toga što su joj građani dali najveću podršku i zbog toga što na nivou Federacije ne možete formirati vlast bez SDA”.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

Upitan da li očekuje intervenciju OHR-a tokom formiranja vlasti u Federaciji BiH, Ramić je odgovorio da bi tom intervencijom, posebno jednokratno “OHR urušio i ono malo rejtinga koji ima kod građana BiH”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas