Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Sirija: 8.000 kamikaza spremno za napad na Amerikance!

Preporučeno

Sirijske vazdušne snage planiraju da pošalju kamikaze ako ih napadne zapadna koalicija, otkrio je sirijski vojni oficir u intervjuu za Guardian. Prema njegovim riječima, 13 pilota je ove sedmice potpisalo da će formirati posadu samoubica u slučaju američkog i britanskog napada na Siriju.

“Ako SAD i Britanija ispale i jednu raketu, mi ćemo ispaliti tri ili četiri, a ako njihovi borbeni avioni budu na našem nebu, suočiće se s paklenom vatrom”, kazao je ovaj oficir vazdušnih snaga i dodao:
“Ako ne budemo mogli da srušimo njihove borbene avione topovima, imamo vojne pilote koji su spremni da napadnu strane avione svojim avionima, tako što će se zabiti u njih”.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Guardian u tekstu upozorava da nije u mogućnosti da potvrdi ove informacije, ali naglašava da je u kontaktu sa ovim mladim oficirom već 12 mjeseci, tokom kojih je on pružao pouzdane informacije o bitkama između trupa predsjednika Bashara al-Assada i pobunjenika. List tvrdi da je on odbijao da daje informacije o događajima kojima nije prisustvovao.
Oficir tvrdi da sirijska vojska ima više od osam hiljada potencijalnih “mučenika” koji su spremni da učestvuju u operacijama zaustavljanja Amerikanaca i Britanaca.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

“I sam sam spreman da se zabijem u američki nosač aviona kako bih ih zaustavio u njihovom napadu na Siriju. Moral sirijske vojske je visok, i oni moraju da znaju da će se i Iran i Hezbolah boriti s nama, ruku pod ruku”.
“Spremni smo na sve. Samo Bog može da uzme naše duše, ne Amerika ili Britanija. SAD i Britanija nam prete već više od dvije godine. Ako oni misle da se bojimo, glupi su”, zaključio je oficir.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Komentarišući napade hemijskim oružjem prošle sedmice, mladi oficir odbacio je optužbe da su to učinile vladine snage i dodao da je vijest o napadu gasom došla kao šok.

US warplane F-16 Fighting Falcon aircraft

(Tanjug)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Nataša Žabić (44) iz Sremske Mitrovice je preminula je prošlog četvrtka nakon što ju je ljekar pustio na kućno...

Još vijesti za vas