Subota, 18 svibnja, 2024

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Preporučeno

U Porscheu je pronađena manja količina narkotika, a provjerom je utvrđeno da vozač, koji je udario državljane BiH, nema ni vozačku dozvolu.

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Kako prenose njemački mediji, dvojica državljana BiH, jedan u Fordu, a drugi u Amaroku vozili su jedan iza drugog kada su odlučili da naprave pauzu i odmore se. Izlazeći sa autoputa i krećući se ka odmorištu na njih je odjednom naletio Porsche i došlo je do lančanog sudara u kojem je povrijeđen državljanin BiH (35), koji je bio za volanom Amaroka.

Upravo se čita:  Tragedija u BiH: Dizalica pala prilikom popravke kamiona, muškarac preminuo u Domu zdravlja

Vozač i suvozač iz Porshea izašli su da vide u kakvom stanju je 35-godišnji vozač iz BiH. I sve bi prošlo uobičajenom procedurom da nakon nekog vremena odjednom na odmorište nije došao 65-godišnjak, koji se policijskoj patroli iz Memingena predstavio kao vozač Porschea! Državljani BiH su odmah osporili tvrdnje ovog 65-godišnjaka, objasnivši policiji ko ih je zaista udario.

Upravo se čita:  Anel Bećirović nije se izjasnio o krivici za ubistvo Emire Maslan: Sud konstatirao “nije kriv”

Na kraju se ispostavilo da su i vozač i suvozač iz Porschea zapravo bili pod uticajem alkohola i pokušali su policiji da “podvale” drugog vozača.

Tada je policija započela detaljni pretres vozila i provjerila vozača i suvozača. U Porscheu je pronađena manja količina narkotika, a provjerom je utvrđeno da vozač, koji je udario državljane BiH, nema ni vozačku dozvolu. U jednom momentu je nastao potpuni haos i policija nije mogla da utvrdi ko je zaista bio za volanom Porschea. Na kraju su izuzeti i uzorci krvi, a Porsche je zaplijenjen. Najdeblji kraj će vjerovatno izvući 65-godišnjak koji se lažno predstavio kao vozač Porschea koji će biti prijavljen za ometanje pravde, prenose Nezavisne.

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas