Srijeda, 1 svibnja, 2024

Karamarako: “Ćirilične table vrijeđaju dignitet Hrvata”

Preporučeno

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je danas Vladu Hrvatske da povuče odluku o postavljanju dvojezičnih tabli u Vukovaru ustvrdivši da je njihovo postavljanje u tom gradu nezakonito, a to što su postavljene preko noći i nerazumno.

Karamarko je u Virovitici, gdje učestvuje na svečanoj sjednici skupštine Virovitičko-podravske županije, istakao da HDZ već duže vremena upozorava da se prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina dvojezične table mogu postavljati samo ako ne vrijeđaju dignitet većinskog naroda.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

“Ploče se mogu implementirati jedino ako doprinose razumijevanju, saradnji i dijalogu većinskog naroda i nacionalnih manjina. To u Vukovaru u ovom momentu nije slučaj, izazivaju građane i vrijeđaju njihove osjećaje i to je nerazumna odluka Vlade”, kazao je Karamarko i pozvao Vladu da povuče odluku o postavljanju i omogući Vukovaru da bude grad posebnog pijeteta.

Takođe smatra da je trenutak u kojemu se postavljaju ploče neprimjeren.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

“Noćas je poskupjelo gorivo, BDP nam je opet pao. Umjesto da se Vlada bavi ekonomskim problemima i svima nama, pa i Vukovarcima omogući bolji život, oni idu vrijeđati, ne bave se onime što im je posao nego nekim svjetonazorskim pitanjima i bave se kopanjem po našim svježim ranama”, izjavio je Karamarko.

karamarko

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je praznik rada postao neradni dan: Evo od kada i zašto se širom svijeta uopšte slavi 1. maj

Međunarodni praznik rada ili 1. maj slavi se u znak sjećanja na stotine hiljada američkih radnika, koji su na...

Još vijesti za vas