Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Prava grdosija: Pogledajte šta je ulovio ovaj ribar (Foto)

Preporučeno

Toniju Jončiću, profesionalnom ribaru iz Komiže na Visu, na parangal se prije nekoliko dana uhvatila prava grdosija – gof od 36,36 kilograma. Ribu je prodao

Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr

Toniju Jončiću, profesionalnom ribaru iz Komiže na Visu, na parangal se prije nekoliko dana uhvatila prava grdosija – gof od 36,36 kilograma!

I ribar se iznenadio veličinom gofa, iako je u karijeri vidio riba svake vrste i veličine. Nakon izvlačenja kapitalca i prigodnog fotografiranja ribetina je prodana jednom komiškom hotelu čiji će gosti uživati u jednoj od najcjenjenijih riba. Gof je plava riba, ali ima bijelo meso i vrlo je zdrava, bogata omega-3 masnim kiselinama kao i sva plava riba. Izuzetno je cijenjeno među gurmanima i sprema se na razne načine.

Najbolji je ipak narezan na fete i bačen na gradele. Gof živi u manjim jatima na otvorenom moru, a u oceanima i otvorenim morima naraste i do 90 kilograma.

Primjerci ulovljeni u Jadranu prosječno su teški oko deset kilograma, iako su hvatali i one teže od 50 kilograma. Zanimljivo je i da gof nema zube. Ipak, hrani se isključivo drugim ribama, a usta su mu stalno otvorena.

Toniju Jončiću ovo nije prvi veliki ulov. Prije nekoliko godina uhvatio je ugora dugog više od dva metra. No Jončićev gof nije najveći ulovljen u Hrvatskoj. Rekorder je Slavko Žunić s Paga koji je prije dvije godine uhvatio pravu mrcinu, gofa od čak 65 kilograma, a iz mora ga je izvlačio tri i pol sata.

riba3 riba2

(24sata.hr)

Izdvajamo

Izdvajamo

Saharski pijesak u BiH dolazi početkom naredne sedmice

Na nebu Bosne i Hercegovine očekuje se postepeno naoblačenje, najavljujući dolazak saharskog pijeska u narednim danima, prema objavi na...

Još vijesti za vas