Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Radnik iz Banjaluke preminuo u Sočiju

Preporučeno

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Radnik iz Banjaluke, koji je ostao u bolnici u Sočiju, preminuo je od posljedica srčanog udara, potvrđeno je u petak u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

“Osiguran je kontakt sa porodicom umrlog, a u cilju prenosa tijela iz Ruske Federacije u BiH”, rekli su u Ministarstvu vanjskih poslova (MIP).

Podsjećanja radi, jedan od radnika koji se vratio iz Sočija rekao je da je veoma zabrinut za radnika iz Banjaluke, koji je ostao u bolnici i da je “pitanje šta će biti s njim”.

Upravo se čita:  Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika povraćalo, intervenisale hitne službe

Zbog teške socijalne situacije, Radovanu Biserčiću, radniku koji je ove sedmice doputovao iz Sočija, Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška obećao je zaposlenje.

“Razgovorao sam s njim i donio odluku o dodjeli jednokratne finansijske pomoći i iznalaženju mogućnosti za njegovo zaposlenje”, rekao je Latinović.

Biserčić je s kolegama iz Srbije i BiH, zbog neposjedovanja valjanih dokumenata za rad i boravak u Rusiji, danima boravio u zatvorskoj jedinici Federalne migracione službe u Sočiju.

Upravo se čita:  Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: "Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene"

“Ovaj slučaj radnika iz RS, koji su praktično bili žrtve trgovine ljudima, tragična je metafora ukupnog stanja u našem društvu jer su ljudi, zbog rješavanja osnovnih egzistencijalnih potreba koje ne mogu realizovati u zemlji, prisiljeni ulaziti i u rizike koji mogu imati tragičan epilog”, rekao je Latinović.

(Nezavisne)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas