Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Paddy Ashdown učestvovao u nesreći sa fatalnim ishodom

Preporučeno

Paddy Ashdown (Foto: Telegraph)
Paddy Ashdown (Foto: Telegraph)

Bivši čelnik Liberalnih demokrata i visoki predstavnik UN -a za BiH, lord Paddy Ashdown, učestvovao je u saobraćajnoj nesreći s fatlnim ishodom u kojoj je jedan čovjek poginuo a drugi je povrijeđen, piše u petak londonski Independent.

Bivši pripadnik Kraljevskih marinaca i njegova supruga bili su “veoma uznemireni” nakon sudara tri vozila 24. januara u kojem je poginuo 49-godišnji Mark Hurford iz Crewkernea.

Lord Ashdown i njegova supruga, koji su bili u svom automobilu Renault Scenic u vrijeme nesreće, ostali su nepovrijeđeni, ali potreseni sudarom nedaleko od njihovog doma u Somersetu.

Hurford je vozio Vauxhall Corsu u vrijeme nesreće, i sudeći po izvještaju u Daily Telegraphu, “zakačio” je Ashdownov automobil dok je ulazio u krivinu.

Treće vozilo koje je učestvovalo u nesreći na zloglasno opasnom putu A356 bio je Ford Taurus. Dvadesetdevetogodišnji vozač tog kombija prebačen je u oblasnu bolnicu u Yeovilu s povredama ramena i leđa.

Lord Ashdown izjavio je kako je nakon nesreće “trenutno zaustavio saobraćaj iz suprotnog smjera” i otišao da provjeri Hurfordov puls. On je bio mrtav do trenutka kada je Ashdown stigao do njega.

– Moja je supruga bila užasnuta. Policijska i ambulantna vozila stigla su na mjesto nesreće i mi smo prošli kroz procedure kroz koje se mora proći u takvim situacijama – kazao je.

Lord Ashdown izjavio je da će kontaktirati Hurfordovu porodicu nakon nesreće kako bi izrazio saučešće.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas