Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Ukinuli presudu ubojici koji je mučio svoju djevojku do smrti

Preporučeno

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Do donošenja nove presude Darijan Musić bit će u pritvoru. U novembaru 2012. godine srpsku manekenku do smrti je mučio. Ubistvo je priznao na Facebooku

Darijanu Musiću (27), koji je prošle godine u julu osuđen na 35 godina zatvora za ubistvo 25-godišnje manekenke Vladislave Červenko, ukinuta je presuda. Žalbeni sud u Novom Sadu usvojio je žalbu advokata obrane, pa će Musiću ponovno biti suđeno pred Višim sudom.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Musić je prilikom iznošenja obrane rekao kako ne može tvrditi da je ubio svoju djevojku jer je tih dana tvrdio da je bio pod utjecajem kokaina, tableta i alkohola. Izjavio je da su u njegovom sjećanju nedjelja i ponedjeljak spojeni jer, kako je rekao, u nedjelju je popio flašu tekile, nekoliko tableta i konzumirao nekoliko grama kokaina.

Upravo se čita:  Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

‘Nisam htio da umre, nije mi to bio cilj’

Do donošenja nove presude Musić će biti u pritvoru. Darijan je svoju djevojku do smrti pretukao i mučio u novmbru 2012. godine. Dok je policija za njim tragala, on se oglašavao statusima na Facebooku. Na društvenoj mreži tada je i priznao ubojstvo.

– Varala me s mnogima kad sam bio u zatvoru i priznala mi je to. To me pogodilo jer ona je moje sve, moje sve. Nisam htio da umre, nije mi to bio cilj – napisao je tada Darijan na Facebooku. Darijan je Vladislavi slomio grudni koš, ruke, noge. I doktor se čudio ozljedama. Na njoj je od ramena do malog prsta tetovirao i svoj datum rođenja.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

(24sata.hr)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas