Subota, 18 svibnja, 2024

Manchester United hattrickom Van Persieja do četvrtfinala Lige prvaka

Preporučeno

140319223804robin

Manchester United je uspio skoro pa nemoguće. Englezi su večeras na Old Traffordu pobijedili Olympiakos sa 3:0 te sa ukupnih 3:2 su se plasirali u četvrtinu finala ovosezonske Lige šampiona.

Uvodne minute su nam donijele dosta agresivnu igru, glavni sudac Björn Kuipers je pokazao dva žuta kartona gostima, a jedan domaćim. Prvak Engleske je prvi put zaprijetio u 18. minuti. Ryan Giggs je lijepo ubacio, Wayne Rooney je šutirao glavom, ali je stativa bila saveznik Pirejaca.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Iskusni Velšanin je bio jedan od aktera kod vodećeg gola Crvenih đavola, 40-godišnjak je dubinskim pasom uposlio Robina Van Persia kojeg sa leđa ruši Jose Holebas pa je Kuipers opravdano pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca u 25. minuti je bio Van Persie.

Za svega nekoliko sekundi Olympiakos je propustio dvije kolosalne šanse, David de Gea je u 40. minuti najprije odbranio udarac Hernana Pereza, na odbijanac je naletio Alejandro Dominguez, ali je mladi španski golman ponovo bio briljantan.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Kazna za promašaj stigla je u nadoknadi prvog dijela. Wayne Rooney je asistirao Van Persiu koji je sa nekoliko metara loptu pospremio u mrežu. Tako je Manchester United već nakon prvog poluvremena stvari vratio na početak.

Večeras vidno raspoloženi Holanđanin je u kompletirao hat-trick u 52. minuti. Ljevonogi napadč je postigao gol iz slobodnog udarca koji ide na dušu golmana Roberta Jimeneza koji je uhvaćen na krivoj nozi.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Ostatak susreta nam nije ponudio veća uzbuđenja, grčki predstavnik je pokušao doći do željenog pogotka koji bi ga odveo u narednu rundu nock out faze, međutim izabranici Davida Moyesa su uspješno uspjeli sačuvati rezultat potreban za četvrtfinale.

Izdvajamo

Izdvajamo

Sprema se novo poskupljenje i udar na džepove građana: Mnogima se neće svidjeti

Pred građanima BiH sasvim izvjesno je novo poskupljenje, koje se neće svidjeti mnogima, vjerovatno većini ljudi u državi. Naime, jedan...

Još vijesti za vas