Utorak, 21 svibnja, 2024

Bh. klubovi moraju da riješe dugovanja prema bivšim igračima

Preporučeno

fudbal1

Ukoliko do 28. marta Borac, Željezničar, Slavija, Olimpic, Leotar, Rudar Prijedor i Zvijezda Gradačac ne izmire dugovanja prema bivšim igračima, na snagu će stupiti suspenzija i klubovi neće moći da igraju mečeve 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Banjalučani bi do pomenutog datuma trebalo da riješe dugovanja prema pet bivših igrača i to prema Vedranu Kantaru, Milanu Stuparu, Nikoli Vasiljeviću, Mladenu Lučiću i Daliboru Koziću, u ukupnom iznosu od 52.775 KM.

Najveća potraživanja ima Vasiljević, trenutno član Leotara, kome se duguje 14.800 KM, zatim slijede Stupar (11.975 KM), Kantar (10.000), Kozić (9.000) i Lučić (7.000 KM).

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Stanoje Štrbac, član Radne grupe Borca, ističe da će čelnici kluba pokušati da se dogovore sa potražiocima kako bi napravili reprogram dugovanja.

“U klubu je veoma teška situacija i trenutno nemamo para kako bismo isplatili dugovanja. Pokušaćemo da razgovaramo sa potražiocima kako bismo napravili reprograme”, rekao je Štrbac.

Sa velikim problemom susreće se i Uprava Olimpica, koja ima dugovanja prema Željezničaru, ali i bivšim igračima Seadu Bučanu i Ognjenu Đelmiću. Kao naknadu za treniranje Harisa Hajrudinovića Olimpic “plavima” treba da uplati 56.697,50 KM, dok prema Bučanu i Đelmiću imaju dugovanja od 3.350 KM, odnosno 4.500 KM.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Leotar se nalazi na pragu ispadanja iz elitnog takmičenja, a sada su dobili i novi finansijski udarac. Trebinjci su četvorici bivših igrača dužni ukupno 34.860 KM i to Darku Dreču (16.900 KM), Borku Novakoviću (9.350 KM), Nenadu Rajiću (4.720 KM) i Nikoli Grubješiću (3.890 KM).

Da bi igrao susret 24. kola, dugovanja će se morati riješiti i aktuelni prvak BiH Željezničar i to 17.000 KM prema bivšem treneru golmana Adnanu Guši.

“Zvanično još nismo obaviješteni, pa ne mogu previše toga reći na tu temu. Nama prijeti suspenzija, a drugi klubovi prema nama imaju veća dugovanja nego što je naš dug Guši. Čim dobijemo zvaničnu obavijest, reagovaćemo i pokušati što prije riješiti spor”, izjavio je Mirsad Šiljak, direktor Željezničara.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Među dužnicima su i Slavija, koja treba da isplati Lazaru Vidiću 2.400 KM, Rudar Prijedor, koji je Dušku Vranješeviću dužan 8.300 KM, i Zvijezda Gradačac, koja Iliji Ristaniću duguje 6.960 KM.

Među dužnicima ima klubova koji imaju ambicije da naredne sezone igraju na međunarodnoj sceni i ukoliko žele da dobiju licencu, moraće da riješe pomenuta dugovanja, potvrdio je Goran Kosorić, potpredsjednik Disciplinske komisije N/FS BiH. Rok za izmirivanje dugovanja kako bi se osigurala licenca je 31. mart.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako prepoznati pravi med? U nekim mješavinama pronađeni ostaci antibiotika i pesticida

Kvalitetan med izuzetno je zdrav tražen proizvod, ali ujedno uz sir i maslinovo ulje namirnica koja se najčešće falsifikuje....

Još vijesti za vas