Utorak, 3 listopada, 2023

Lavrov prvi puta priznao koliko Moskvu bole sankcije

Preporučeno

“To je čista krađa”, rekao je Sergej Lavrov studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose

Moskva se našla zatečena razmjerom sankcija koje je Zapad uveo Rusiji zbog rata u Ukrajini, rekao je ruski ministar vanjskih poslova. Ovo je prvi put da je neki visoki ruski dužnosnik priznao da nisu bili spremni na odgovor Zapada.

Upravo se čita:  Šokirali se kada su ga zaustavili - Njemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine: "Bio je tempirana bomba"

“Kada su zamrznuli pričuve središnje banke, nitko tko je predviđao kakve će sankcije Zapad uvesti nije mogao to predvidjeti. To je čista krađa”, rekao je Sergej Lavrov studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, glavnog ruskog sveučilišta za vanjske poslove, prenosi Financial Times.

Podsjetimo, rublja je pala na rekordno niske razine nakon što su zapadne zemlje zamrznule 300 milijardi dolara od ukupno 643 milijarde dolara ruskih deviznih pričuva, spriječivši tako rusku središnju banku da rasporedi svoj “ratni kovčeg” kako bi smanjila utjecaj uvedenih sankcija i omogućila normalno funkcioniranje države.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo