Subota, 23 rujna, 2023

Oglasili se iz Centrotransa: Požar na Autobuskoj stanici Sarajevo

Preporučeno

Brzom intervencijom uposlenika Autobuske stanice požar je lokalizovan do dolaska profesionalne Vatrogasne jedinice na lice mjesta

Dana 16.02.2022. godine u 13:05 sati, usljed eksplozije plinske boce došlo je do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru „Paša doner“ koji se nalazi na dolazim peronima Autobuske stanice Sarajevo.

U požaru je povrijeđena jedna osoba, zaposlenik ugostiteljskog objekta, koja je brzom intervencijom službe Hitne medicinske pomoći prevezena na Klinički centar Sarajevo na zbrinjavanje, te trenutno nemamo detaljne informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenog.

Upravo se čita:  Sud BiH odbacio optužnicu protiv komandanta Sejdića i ostalih za ratne zločine

Brzom intervencijom uposlenika Autobuske stanice požar je lokalizovan do dolaska profesionalne Vatrogasne jedinice na lice mjesta koja je odmah nastavila sa gašenjem požara i sprječavanjem daljeg širenja vatre na druge poslovne prostore.

U požaru nije povrijeđen niko od putnika niti uposlenika Centrotransa, te prolaznika koji su se zatekli na licu mjesta u trenutku izbijanja požara.

Upravo se čita:  Poskupljuje registracija vozila, sjeća li se ministar Forto svog obećanja

Istražnim radnjama bit će ustanovljen uzrok požara, a više informacija blagovremeno ćemo dostaviti javnosti nakon izvršenog uviđaja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu snagu

Posljednjih godina u Bosni i Hercegovini evidentan je porast zapošljavanja stranih radnika, a posebno je to naglašeno u građevinarstvu,...

Možda vas zanima i ovo