Srijeda, 4 listopada, 2023

Službenica Vlade nakon što je pronevjerila 110.000 KM uredno dobijala platu i zadržala posao!

Preporučeno

Takođe, ovaj sud je naložio da Grujićeva u budžet RS nadoknadi štetu u iznosu od 109.044,09 KM, u roku od osam mjeseci po pravosnažnosti presude.

Službenica Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Milana Grujić osuđena je na godinu i deset mjeseci zatvora te 2.000 maraka sporedne kazne zbog pronevjere 110.000 maraka, potvrđeno je CAPITAL-u u Osnovnom sudu Banjaluka.

Ona je priznala krivična djela prevara i obmana pri dobijaju kredita i sklopila sporazum prema kojem je dobila blažu kaznu zatvora od propisane.

“Novčanu kaznu je obavezna platiti u roku od tri mjeseca po pravosnažnosti presude. Ako osuđena ne plati novčanu kaznu u cjelosti ili djelimično u određenom roku, sud će odrediti njeno prinudno izvršenje, te ako novčana kazna putem prinudnog izvršenja ne bude isplaćena u roku od jedne godine, sud će donijeti odluku o zamijeni novčane kazne zatvorskom”, rekli su u sudu.

Upravo se čita:  Građani Brčkog zabrinuti: Kolone vojnih vozila u kasnim satima prolaze obilaznicom

Takođe, ovaj sud je naložio da Grujićeva u budžet RS nadoknadi štetu u iznosu od 109.044,09 KM, u roku od osam mjeseci po pravosnažnosti presude.

“Optužena se obavezuje da na ime sudskog paušala plati 150 KM, a na ime troškova nastalih u toku istrage 1.185 KM i to u roku tri mjeseca po pravosnažnosti presude”, rekli su nam u sudu.

CAPITAL je juče objavio da je disciplinski postupak protiv Grujićeve je zastario, nakon, po svemu sudeći, namjernog odugovlačenja, zbog čega je van snage stavljena odluka prvostepene komisije o prekidu radnog odnosa.

Upravo se čita:  Poznat razlog: Evo zašto Vlada jučer nije smijenila Sebiju Izetbegović

To znači da se Grujićka, koja se od tada do danas vodi na bolovanju i uredno dobija platu iz budžeta RS, može bez problema vratiti na radno mjesto sa kojeg je izvršila krivično djelo.

Otišla je tako daleko, da je još tražila da joj se nadoknade troškovi za pisanje žalbe u iznosu od 562,50 KM, ali to je komisija odbila.

Izvor portala CAPITAL kaže da je disciplinski postupak odugovlačen da bi se od sanakcije sačuvao član stranke iako je pronevjerila ozbiljne pare koje još nije vratila.

Upravo se čita:  Salko Zildžić pušten iz pritvora u Srbiji, vratio se u BiH, određen mu kućni pritvor

Prijavu protiv nje 2018. godine podnijelo je ministarstvo, a utvrđeno je da je počinila čak 14 krivičnih djela.

„Dobija platu sve vrijeme dok je na bolovanju i zadržala je posao“, rekao je naš izbor.

Teretili su je za zloupotrebu položaja odgovornog lica, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Iz ovog ministarstva još uvijek nismo dobili odgovore oko radno pravnog statusa osuđene službenice.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo