Subota, 23 rujna, 2023

“U rukama smo EU faktora, dižu nam razne avione iznad glava, javnost šuti i govori treba skinuti Dodika”

Preporučeno

– Ako Dodiku skinu glavu ko je sljedeći…? – upitala je.

Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, obračajući se medijima je navela kako je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt javno pozvao Milorada Dodika na linč i da niko nije reagovao.

Uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zastupnica Sanja Vulić (SNSD) obratila se medijima.

Upravo se čita:  Trivić: Ne podržavam otcjepljenje RS, to ne bi donijelo dobro nikome

– Schmidt je javno pozvao na linč Dodika i niko nije reagovao. U rukama smo EU faktora, dižu nam razne avione iznad glava, javnost šuti i govori treba skinuti Dodika. Ako Dodiku skinu glavu ko je sljedeći…?, upitala je.

Podsjećamo, na današnjem dnevnom redu su prijedlozi zakona o smanjenju poreza na dodanu vrijednost (PDV) na osnovne životne namirnice i ukidanje naplate akcize na gorivo.

Upravo se čita:  Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

Zahtjev za razmatranje prijedloga zakona o dopuni Zakona o PDV-u po hitnom postupku uputili su poslanici SNSD-a koji navode da je, radi poboljšanja ekonomskog položaja socijalno ugroženih kategorija stanovništva, posebno u uslovima globalne inflacije i poremećaja na tržištu, potrebno uvesti nižu stopu PDV-a i tako uticati na smanjenje cijena osnovnih proizvoda i lijekova.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U BiH najviše zarađuju direktori koji imaju platu od 4.570 KM a najmanje čistači koji rade za 709 KM

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...

Možda vas zanima i ovo