Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Želite bolji brak?Jedna neobična metoda mogla bi vam pomoći!

Preporučeno

Može li malo razdvojenosti biti tajna sretnog i uspješnog braka? Donosimo vam sedam savjeta kako ćete odglumiti razvod bez da završite na sudskoj brakorazvodnoj parnici

Može li se vaš brak poboljšati ako budete malo odvojeni? Prema mišljenju kliničkog psihologa neki parovi mogu ojačati svoju vezu prolazeći kroz ‘lažni razvod’. Čin razdvajanja dužnosti vezanih za djecu i odvajanja više vremena za sebe može pomoći parovima da shvate što im je važno i počnu cijeniti više jedno drugo. Želite to probati? Klinički psiholog Matthew M. Cruger s instituta u New Yorku predlaže ovih nekoliko koraka.

Dogovorite se oko ovog temeljnog pravila:

‘Ovo činimo da bismo poboljšali svoj brak, ne zato da bismo krenuli prema razvodu’. Dakle, riječ je o redefiniranju vaše zajednice i ljubavnog života, a ne o planiranju odvojenog života.

Postavite vremenski okvir
Tri do četiri tjedna su idealna. U svakom trenutku bilo koji od partnera može zatražiti da se prekine eksperiment iz bilo kojeg razloga i bez dodatnih objašnjenja.

Razradite detalje
Primjerice koliko ćete vremena provesti razdvojeni, kako će funkcionirati briga oko djece, što planirate raditi, a potom sjednite i usporedite bilješke.

Razmijenite iskustva
Obavezno prepričajte što se događalo dok ste bili razdvojeni. Gdje ste bili? Što mislite o tome što ste učinili? Kakav je osjećaj bio dok ste sami vodili kućanstvo? Koji su bili najbolji, a koji najgori trenuci razdvojenosti?

Budite obzirni
Poštujte se međusobno i budite uljudni. Neka vam um bude otvoren i ostavite sve ružne stvari po strani. Prethodna neslaganja, poput svađe oko trošenja novca ostavite po strani.

Vratite se sretni
Kada se s prividnog razvoda vratite u bračnu zajednicu, pripremite se na povratak obiteljskom životu. Još i prije nego zakoračite u kuću neka vam na licu bude osmijeh.

Udvarajte se jedno drugome
Razvedeni ljudi sastaju se s drugim partnerima, ‘lažno razvedeni’ izlaze sa svojim supružnicima. Odbacite vrećastu odjeću, nabacite ruž, upalite svijeće i iskoristite zajedničko vrijeme.

Ilustracija
Ilustracija

(Magazin)

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na sjednici Generalne skupštine UN-a uoči glasanja o Rezoluciji o Srebrenici. Vučić je...

Još vijesti za vas