Petak, 10 svibnja, 2024

Cvijanović: Pravosudni sistem u BiH u funkciji destabilizacije

Preporučeno

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je pravosudni sistem u BiH, nažalost, često u funkciji destabilizacije prilika u ovoj zemlji.

“Kao građanin izražavam žaljenje, ali i strah, što je to tako. Kao predsjednik Vlade imam još više mahanizama i načina da ispoljim taj strah i nezadovoljstvo”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je ponovila da je način odlučivanja u Ustavnom sudu BiH pogrešan i neprimjeren i da ne doprinosi stvaranju boljeg ambijenta u BiH.

Upravo se čita:  “Kakvu BiH on zamišlja”: Dodika naljutila izjava Scholza nakon susreta s Bećirovićem

“Imam osjećaj da je na sceni opasna igra u kojoj mnogi ne žele stabilizaciju prilika, nego rade na destabilizaciji”, istakla je premijer Srpske.

U Narodnu skupštinu Republike Srpske juče je zvanično stigla odluka Ustavnog suda BiH kojom se usvaja zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske, a odredba kojom je za Dan Republike određen 9. januar proglašena neusklađenom sa Ustavom BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Povučen Konzumov proizvod zbog pacova u konzervi, reagovala inspekcija

Udruženje za zaštitu potrošača Hrvatske na Facebook stranici “Halo, inspektore” objavila je fotografije konzervisanog graha Konzumove robne marke K...

Još vijesti za vas