Petak, 3 svibnja, 2024

Nakon tragedije u Slavonskom Brodu: “Socijalna služba je bila obaviještena, zašto je beba morala umrijeti?”

Preporučeno

Nakon što je proteklih dana otkriveno kakva se tragedija u tjednu između Božića i Nove godine dogodila u Slavonskom ne prestaju stizati reakcije. Susjedi obitelji čija je beba umrla, a dvoje djece oduzeto, kažu kako je pozvana socijalna skrb, a i policija je nekoliko puta bila na mjestu događaja. Navodno ih nitko nije pustio u stan.

zgradaposavsjkahrvatska

“Koliko čujem kako je, taj čovjek je mogao napraviti daleko veće zlo. Tu je škola. Mogao je napraviti masakr s djecom i ne znam što drugo. Koliko mi znamo na vrijeme je javljeno socijalnoj skrbi i policiji, i policija je dolazila, ali nitko ništa nije poduzimao”, kazao je za RTL susjed Nikola Grubišić.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

“Bilo je čudnih situacija. Razno raznih zvukova preko noći, ujutro je često bilo upaljeno svjetlo, non stop je netko bio u podrumu”, ispričao je susjed Vjeran Belaković.

“Ja sam jedanput išla gore. Ona me nije htjela pustiti, bili su malo glasniji, ona kaže da je zaključana i da me ne može pustiti, da ju je suprug zaključao”, rekla je susjeda Ljubica.

Prema riječima susjeda osim izmeta kojega je bilo po cijelom stanu, obitelj je imala i psa, koji je također vršio nuždu gdje god je stigao, a pseće je dlake bilo posvuda pa i na posudama za jelo. Smrad iz stana osjećao se i u susjednim stanovima.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora

Podsjetimo, Posavska Hrvatska otkrila je stravični slučaj u Slavonskom Brodu. 27. prosinca mrtva je tromjesečna beba dovezena u bolnicu, a nakon što se otac nasilno ponašao pozvana je i policija. Otac je uhićen, određen mu je jednomjesečni pritvor zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanja ili zlostavljanja maloljetnog djeteta ili osobe, 2,5 godišnja djevojčica je hospitalizirana, a treće dijete smješteno je u udomiteljsku obitelj.

Ogromni propusti socijalne skrbi!

Ministarstvo socijalne politike i mladih za slučaj za saznalo putem anonimnog e-maila koji im je stigao iz Slavonskog Broda. Istoga dana zatražena je obavijest o slučaju od policije i nadležnog Centra za socijalnu skrb.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Djelatnici ministarstva proveli su nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb, u sklopu kojeg su obavljeni razgovori sa stručnim radnicima koji su postupali u raznim predmetima vezano za obitelj, te je izuzeta dokumentacija koja se odnosi na ovaj slučaj.

Analiza dokumentacije i dalje je u tijeku, te se očekuje izvješće koje će biti gotovo do kraja ovog tjedna. Kako Index neslužbeno doznaje, u radu Centra za socijalnu skrb uočeni su ogromni propusti, te će protiv odgovornih biti poduzete mjere u okviru zakonskih ovlasti, što će vjerojatno značiti i podnošenje kaznenih prijava.

(Index.hr)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

Još vijesti za vas