Petak, 17 svibnja, 2024

DF: BiH nije od Marijin Dvora do Kozije Ćuprije

Preporučeno

demokratska-fronta

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo izražava iznenađenost kratkovidnošću istaknutih članova Naše stranke koji svojim izjavama dovode u pitanje iskrenu želju naše kantonalne organizacije za saradnjom.

Naime, na prvom službenom sastanku održanom prošle sedmice u Sarajevu dvije delegacije su dogovorile da nastave razgovore o konkrentim programskim rješenjima. I umjesto da dobijemo obećani program, DF od rukovodstva Naše stranke dobija kratku SMS poruku o prekidu razgovora nakon koje slijedi niz neutemeljenih, i ako ćemo biti krajnje iskreni, amaterskih izjava koje su suprotne stavovima Naše stranke iznesenim na sastanku dvije delegacije.

Upravo se čita:  “Ovo je početak kraja Milorada Dodika! Ukoliko provede Izborni zakon RS slijedi još jedan postupak i moći će mu zabraniti javne funkcije”

Vrijedno je spomenuti da KO DF Sarajevo djeluje unutar političke organizacije koja ima podršku građana širom BiH. DF je druga najveća stranka iz FBiH u Parlamentu BiH i imamo obavezu prema građanima pokušati uraditi sve da bi naš program predstavili ostalim potencijalnim partnerima na niovu BiH. S obzirom na visok koalicioni kapacitet DF-a, odlučili smo da podršku građana pretvorimo u konkretan i mjerljiv napredak na putu ka NATO i EU članstvu tako što ćemo potencijalnim partnerima predstaviti niz preduslova za ulazak u vlast. S obzirom na delikatnost situacije u kojoj se BiH trenutno nalazi, i šansu koja se pruža da nakon osam godina zastoja napravimo dva ogromna iskoraka ka NATO i EU članstvu, prioritet DF-a je izostavljanje retrogradnih političkih organizacija iz državne vlasti kako bi otkočili put BiH ka euroatlantskoj porodici nacija.

Upravo se čita:  Dodik priznao: Vjerovatno ćemo se prijaviti na lokalne izbore, ali postoji i način da napravimo opstrukciju

Naš princip nije kritika bez ijednog učinjenog poteza bilo koje stranke u vladama koje će tek biti formirane s našim ili bez našeg učešća, stoji u saopćenju Demokratske fronte.

Izdvajamo

Izdvajamo

Bingo Petrol stigao u još jedan grad: Poznate i cijene goriva

Kompanija Bingo nastavlja sa širenjem mreže svojih benzinskih pumpi pod brendom Bingo Petrol. Naime, danas je otvorena još jedna pumpa...

Još vijesti za vas