Subota, 18 svibnja, 2024

Istraga još uvijek traje: Hoće li biti pronađeni krivci za smrt Dženana Memića?

Preporučeno

MUP KS i Tužilaštvo KS intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do smrti Dženana Memića, kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS za bh. novinsku agenciju Patria.

Podsjećamo, 22-godišnji mladić preminuo je 15. februara 2016. godine na UKCS-u od posljedica zadobijenih povreda pod još nerazjašnjenim okolnostima. Iako je u izvještaju MUP KS od 8. februara navedeno da je riječ o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Velikoj Aleji, sve upućuje na to da nesreće nije ni bilo, međutim zvanične potvrde nema.

Upravo se čita:  Nova tragedija u BiH: Poznat identitet motocikliste koji je stradao danas na magistralnom putu M-4,2

Nakon smrti mladića društvene mreže preplavile su komentari o mogućim krivcima pa je tako spomenut i bivši momak Dženanove djevojke. No, oni koji bi trebali razjasniti sve okolnosti koje su dovele do smrti ovog mladića još uvijek šute te je ostavljen veliki prostor za špekulacije.

Da članovi porodice i uži prijatelji ipak naslućuju šta se dogodilo pokazuju i njihova pisanja na Facebook-u. Dženanova sestra Arijana u pismu koje je posvetila svom bratu piše:

– Kada se zapitam zašto su baš tebi to uradili? Samoj sebi kažem: “Zato što je bolji od njih, imao je sve što oni nikada neće imati”!!! Sa svoje 22 godine, okupio si toliko ljudi oko sebe. Bio si tako dobar i neiskvaren. Živio si život dostojan obraza naših roditelja…Brate moj, da sam one noći znala da te posljednji put vidim, nikada ne bih otišla od tebe – napisala je sestra.

Upravo se čita:  Šta se dešava u BiH? Nova filmska pljačka, na meti diler devizama, nestalo je - 250.000 KM

Njegova djevojka Alisa M. na društvenoj mreži Facebook 19. februara ostavila je emotivnu poruku u kojoj se navodi:

– Osjetila sam neku jačinu kao da je od tebe, a znam da jeste dalo mi je snagu da se borim i da nađem krivca koji nam je ovo uradio a ABD naći ćemo sigurna sam. Ali Dženoi trebaš mi pomoći treba mi tvoja snaga da izdržim i da kaznimo na pravi način tu osobu.

Upravo se čita:  Anel Bećirović nije se izjasnio o krivici za ubistvo Emire Maslan: Sud konstatirao “nije kriv”

I dok bh. javnost traži odgovore zašto je tragično ugašen još jedan mladi život, s druge strane očekuje se da nadležni što prije rasvijetle smrt ovog mladića te da porodica konačno zna pravu istinu.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas